(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonning qishloq xo‘jaligi va sug‘orish tizimlaridagi suv resurslaridan samarali foydalanish masalalarini chuqur tahlil qiladi. Maqolada, mintaqadagi sug‘orish tizimlarida suv tanqisligi, sho‘r suvlarning ekologik ta’siri va ularni tozalash jarayonlariga oid muammolar ko‘rib chiqilgan. Xususan, suv nasos tizimlarining takomillashtirilishi, suv resurslarining qayta ishlanishi va samarali boshqarilishi bo‘yicha yangi texnologiyalar, shu jumladan, teskari osmos va elektrodializ kabi usullar kiritilgan. Tadqiqot, meliorativ sharoitlarni yaxshilash, iqtisodiy samaradorlikni oshirish va tabiiy resurslardan optimal foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Bu ilmiy ish, qishloq xo‘jaligi va sug‘orish tizimlarida suvni boshqarish strategiyalarining takomillashtirilishini o‘rganishga qaratilgan