(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Tolali optik aloqa tizimlarini tadqiq qilishda qo‘llaniladigan paket dasturlarning tahlili ko‘rib chiqilgan. Sababi, hozirgi vaqtda ta’lim jarayonida oliy ta’lim muassasalarini laboratoriya jihozlari bilan ta’minlashda turli xil darajadagi qiyinchiliklar paydo bo‘lmoqda. Laboratoriya bazasi bilan ta’minlashdagi eng muhim qiyinchiliklardan biri — laboratoriya jihozlarining yuqori narxi hisoblanadi (bitta stendning narxi bir necha yuz million so‘mni tashkil qilishi mumkin)