(untitled) (MMIT Proceedings, 2024)
Maqolada ish joyidagi emotsional intellektning (EQ) roli va uning xodimlarning tashkiliy samaradorligi va muvaffaqiyatiga ta’siri ko’rib chiqiladi. Jon Mayer va Piter Salovey tomonidan taklif qilingan emotsional intellekt tushunchasi, shuningdek, o’z-o’zini anglash, o’zini o’zi boshqarish, empatiya, motivatsiya va ijtimoiy ko’nikmalar kabi asosiy xususiyatlari tasvirlangan. Ish joyida emotsional intellektni yaxshilash yo’llari o’rganilmoqda.