(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqola ESP32 mikrokontrolleri yordamida mini server qurilmasini yaratishning usullari va vositalarini ko‘rib chiqadi. ESP32 o‘zining Wi-Fi va Bluetooth imkoniyatlari orqali internetga ulanishni ta’minlab, mini server sifatida ishlay oladi. Maqolada ESP32 dasturlash jarayoni, HTTP server yaratish, sensorlar va aktuatorlar bilan integratsiya qilish bosqichlari batafsil tavsiflanadi. Ushbu texnologiya tarmoq orqali masofaviy boshqaruv va monitoringni amalga oshirishda samarali va zamonaviy yechim sifatida namoyon bo‘ladi.