Psixologiya sohasida zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish usullari va imkoniyatlari (MMIT Proceedings, 2024)
Maqolada psixodiagnostika soxasida zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari va amaliyotga tadbiq etish usullari, shuningdek, psixometrika mezonlarini o'lchashda jarayonini optimallashtirish haqida fikr yuritiladi. Barchamizga ma’lum, bugungi kunda hayotimizning har bir jabhasida zamonaviy axborot texnologiyalari, kompyuter dasturlaridan foydalanish zaruratga aylanib bormoqda. Mana shu talablardan kelib chiqib, psixodagnostika soxasida modifikatsiya qilinayotgan metodikalarni psixometrik mezonlarini o’lchashda aniq, tezkor va optimal natija berishga mo’ljallab ishlab chiqilgan kompyuter dasturining xususiyatlari, samaradorlik ko’rsatkichlari ko’rsatib o’tilgan.